Com són?
Són plantes de 30 a 80 cm d’alçària. Són conreades en regadiu, en horts o bé com conreu extensiu. Cal mantenir la terra humida, però no xopa, reduint lla humitat cap al final del cultiu per evitar que l’arrel es trenqui. Cal mantenir la terra lliure de males herbes.
Què ens mengem?
Ens mengem les arrels. Si són tendres són molt gustoses.
Què aporten a la nostra alimentació?
La pastanaga aporta vitamina A, B i C. És fenomenal per la pell i els ulls.
Procés de creixement i calendari
Les pastanagues les vàrem plantar de llavor i directament al terra. Va ser a finals de febrer. El procés de creixement comença quan es sembra la llavor i aquesta germina , aproximadament als deu o quinze dies. El gruix de l’arrel s’engrandeix perquè emmagatzema els nutrients que absorbeix de la terra: aigua i sals minerals.
Menú: sopa de pastanaga
Es deixa bullir l’aigua un quart d’hora, es tritura la pastanaga en el temps que l’aigua s’està bullint. Remeneu i deixeu reposar. Si es vol per donar més gust afegir sal i una miqueta d’oli.