Com són?
És una planta de fulles verdes, arrissades i llises. Forma un cabdell més o menys apretat i la tija esta amagada sota terra. Inicialment forma una roseta de fulles de fins a20 cmde llarg i que quan floreix forma una inflorescència amb flors blanques.
Què ens mengem?
Ens mengem les fulles.
Què aporten a la nostra alimentació?
Té un elevat contingut en vitamines del complexe B, vitamina A i, en algunes varietats, un cert contingut en vitamina C. Pel que fa als minerals té potassi i calci. Se li atribueixen propietats tranquilitzants. És eficaç per tractar l’insomni i el nerviosisme.
Procés de creixement i calendari
Van fer la plantada a finals de febrer a partir del planter que ens va portar el jardiner. A mida que es van fent grans, la Mercè (mestra de P-3) ens va explicar que calia lligar-les amb un cordill. I així ho vàrem fer.
Menú: amanides de tota mena!
L’enciam és el principal ingredient d’una amanida tradicional. També es fa servir en entrepans i com acompanyament o toc decoratiu de molts plats. Les fulles més verdes es poden menjar també bullides.