Com són?
Les carxofes tenen unes fulles molt grans, de color verd.
Què ens mengem?
La part que ens mengem és la flor.
Què aporten a la nostra alimentació?
La carxofa és un component habitual de la dieta mediterrània, proporciona molt poques calories però molts beneficis per a la salut, afavoreix el metabolisme dels greixos, contribueix a la regulació de les funcions hepàtiques i renals, etc.
Procés de creixement i calendari
Les carxofes les vàrem plantar ja crescudes. Va ser el jardiner, l’Agustí, qui ens va portar el planter.
Menú: carxofes a la brasa
Ingredients:
- 16 – Carxofes
- Oli
- Sal
- Pebre
Preparació:
Talleu els tronxos de les carxofes i, agafant-les per la base, esclafeu-les perquè s’obrin.
Renteu-les i escorreu-les cap per avall i col·loqueu-les a les graelles amb les fulles cap per baix. Al cap d’una estona gireu-les posant les fulles cap amunt i amaniu-les per dins amb sal, oli i pebre negre. Deixeu-les coure uns 30 minuts més, fins que siguin ben cuites.