CARXOFES

Com són?

Les carxofes tenen unes fulles molt grans, de color verd.

Què ens mengem?

La part que ens mengem és la flor.

Què aporten a la nostra alimentació?

La carxofa és un component habitual de la dieta mediterrània, proporciona molt poques calories però molts beneficis per a la salut, afavoreix el metabolisme dels greixos, contribueix a la regulació de les funcions hepàtiques i renals, etc.

Procés de creixement i calendari

Les carxofes les vàrem plantar ja crescudes. Va ser el jardiner, l’Agustí, qui ens va portar el planter.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Menú: carxofes a la brasa

Ingredients:

  • 16 – Carxofes
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

Talleu els tronxos de les carxofes i, agafant-les per la base, esclafeu-les perquè s’obrin.
Renteu-les i escorreu-les cap per avall i col·loqueu-les a les graelles amb les fulles cap per baix. Al cap d’una estona gireu-les posant les fulles cap amunt i amaniu-les per dins amb sal, oli i pebre negre. Deixeu-les coure uns 30 minuts més, fins que siguin ben cuites.