Com són?
És una planta que pot arribar als 10 m de llargada i d’aspecte aspre i amb fulles lobulades. Les grans flors grogues són unisexuals.
Què ens mengem?
Ens mengem els fruits: les carabasses
Què aporten a la nostra alimentació?
La carabassa és rica en minerals, sobretot potassi, vitamina C i ß-carotè.
Procés de creixement i calendari
Van fer la plantada a finals de març, a partir d’unes llavors que ens va portar el jardiner. Els primers dies no vàrem observar cap canvi, però al cap de poc temps el creixement va ser espectacular. Ha calgut anar-les lligant a la reixa del pati. Ara, a mitjans de juny, comencen a créixer les petites carabasses.
Menú: flam de carabassa
Ingredients:
1,5 kg de carabassa
2 patates grans
30 g de mantega
125 g de formatge ratllat
1 l de llet
20 cl de crema fresca
1 pessic de nou moscada
6 ous
sal i pebre
Preparació
Pelar les patates i la carabassa, traient les llavors i els filaments.Tallar a cubs. Posar la llet a bullir en una olla i afegir els glaçons. Deixar que cogui uns 20 minuts. Retirar del foc i colar-los. Reservar un got de llet de la cocció.
Preescalfeu el forn a 210 ° C (termòstat 7).
Picar la carabassa i les patates amb una forquilla.
Batre els ous i afegir la crema i el formatge.
Salpebrar.
Empolvorar la nou moscada i barrejar tot bé perquè la preparació quedi homogènia.
Afegir una mica de llet si es considera necessari. Estendre 15 gr de mantega en una font especial per al forn.
Col · locar la preparació de carabassa, afegir una miqueta de mantega i posar-lo al forn durant 25 minuts.
Servir calent.