TASQUES

L’hort ens ha permès treballar els continguts de ciències naturals des de l’experimentació, l’observació, el creixement, el treball de la terra i l’ús de les eines del camp.

Ha facilitat als alumnes descobrir un entorn proper però  desconegut, sentir-se bé i realitzar tasques molt diferents a les de l’aula. Valors com la responsabilitat, la constància, l’esforç, la paciència i el treball d’equip han estat imprescindibles per a què l’hort pugui funcionar.

En definitiva entendre el cicle de les plantes i com són d’importants en la nostra vida.

Ens informem

A la classe cercant, seleccionant i decidint la informació necessària al voltant de l’hort i de les espècies vegetals. Aquesta informació s’ha buscat tant a 3r com a 5è, en funció de l’edat i dels continguts treballats a l’aula.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 Altres activitats al voltant de l’hort

  • Enciams solidaris: com vàrem tenir una gran producció d’enciams, els vàrem portar a la Parròquia de Sant Cugat (Càrites).
  • Amanides creatives: cada alumne es va preparar la seva amanida, a partir dels productes de l’hort i alguns ingredients més que ens va proporcionar la cuinera de l’escola.
  • Taper ecològic: un cop recollida la collita de les hortalisses, cada alumne es van endur un taper amb verdures per compartir-les amb la família. 
  • Crear el bloc del Tafaner Thau. Un camí entre la tradició i la innovació!